Du er her. Vestsjællands Jagtforening > Nyheder

Nyheder

27-05-2019: FM i jagthorn 2019: Blæsning i høj klasse


Vanen tro var det en stemningsfuld dag med masser af hygge om hornspil i høj klasse, da årets FM i jagthornsblæsning blev afviklet i lørdags.

25-05-2019: Jægerforbundets DNA er frivillighed


En lang række af projekter og indsatser i Danmarks Jægerforbund begynder som fondsstøttede initiativer, som skal stå på egne ben når støttekronerne løber tør. Og det lykkes kun på grund af de frivilliges engagement.

25-05-2019: Jordfordeling må ikke gå ud over naturen i landbrugslandet


Et af de helt store emner på årets Naturmøde er multifunktionel jordfordeling. En debat om dette emne får jægerforbundets formand til at understrege, at denne metode dels ikke må gå ud over naturen i landbrugslandet, dels skal forankres lokalt.

25-05-2019: Naturmødet: Landbrug & Fødevarer klar til vildsvin i Danmark


Landbrug & Fødevarer havde noget af en naturnyhed med, da organisationen debatterede vildsvin i Danmarks Jægerforbunds telt på Naturmødet i Hirtshals. Den store landbrugsorganisation har nemlig ændret holdning til vildsvin, og siger nu ja til en vild bestand i Danmark, når der engang er kommet styr på afrikansk svinepest.

25-05-2019: Fantastiske dage på Naturmødet


Danmarks Jægerforbund har haft et fantastisk naturmøde 2019. Formand Claus Lind Christensen er ikke tvivl om, at missionen er fuldført.

24-05-2019: Klimavenlige vådområder er lig mere trækvildt


Debat om klimavenlige vådområder på Naturmødet peger i retning af fælles fodslag hos Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer. For danske jægere kan fremtiden byde på betydeligt mere trækvildt, vurderer DJ-formand.

24-05-2019: L&F: Landmændene skal gøre mere for markvildtet


Thor Gunnar Kofoed fra Landbrug & Fødevarer påpeger, at der skal ydes en større indsats for at vende den negative udvikling for markvildtet, og landmændene har allerede nu muligheden for at gøre en forskel.

24-05-2019: Betinget OK til rewilding i Danmark


På årets første debat på Naturmødet diskuterede Jægerforbundets jagtfaglige chef, Niels Søndergaard, ideen om at slippe tøjlerne og give plads til en mere dynamisk og vild natur. Det kaldes for rewilding, og det er ikke nødvendigvis så tosset en idé. Med visse forbehold.