Du er her. Vestsjællands Jagtforening > Nyheder

Nyheder

04-04-2019: Opdateret guide: Natur- og vildtpleje på landbrugsarealer


Danmarks Jægerforbund har opdateret guiden for natur- og vildtpleje på landbrugsarealer. Guiden er frit tilgængelig for alle.

03-04-2019: Udnyt hundens unikke lugtesans – Tag på seminar med Kim Wiboe


Under titlen ”Udnyt hundens unikke lugtesans” deler jæger og narkohundefører, Kim Wiboe, ud af sin store viden og erfaring i hundens evne til at udnytte sin unikke lugtesans.

02-04-2019: Ulvefælder skal sikre GPS-mærkninger


Forskere fra Aarhus Universitet har opsat tre ulvefælder i Vestjylland. Målet er at indfange ulve og GPS-mærke dem.

02-04-2019: Årets første møde i Vildtforvaltningsrådet


For første gang i 2019 var Vildtforvaltningsrådet torsdag den 28. marts samlet til et helt klassisk rådsmøde. Rådet afholder årligt fire møder og som sædvanlig med en dagsorden med hotte emner som jagttider, dåvildtforvaltning, jagttegnsmidler til naturforbedringer, ulveforvaltningsplan, hybridulve, jagtprøve, odderprojekt, mv.

02-04-2019: Ændring af kursusdato og -sted for seminar


Kursusdato og -sted for det første af i alt tre planlagte seminarer ”Udnyt hundens unikke lugtesans” med jæger og narkohundefører Kim Wiboe er ændret fra lørdag den 13. april til lørdag den 4. maj!

01-04-2019: Succesrigt natur-projekt for skolebørn udvider målgruppen


Efterspørgsel efter frivillige naturformidlere fra både børnehaver og spejdere sætter skub i ny fase af succesrigt natur-projekt. Skal danske børn have lyst til at passe på naturen, skal de nemlig ud og have fat i den med begge hænder. Det er konceptet bag projektet Bliv NaturligVis, som drives af Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Jægerforbund, og som støttes af Nordea-fonden.

01-04-2019: En dag med en Bliv NaturligVis-formidler


Via et unikt samarbejde er projekt Bliv NaturligVis – som formidler jagt og lystfiskeri til børn og unge – med til at skabe naturoplevelser og hyggeligt samvær på tværs af generationer.

01-04-2019: Mårhunden – en slem bandit


Mårhunden har nu spredt sig til Fyn, men det er ikke kun i Danmark, den er et samtaleemne. I Finland er den nu så talrig, at det er den art, der nedlægges flest af. Med så stor en bestand kan det ikke undgås, at den har en negativ indflydelse. Faktisk viser det sig, at den er et større problem mod de jordrugende fugle end først antaget.