Mentorordning for nye jægere

Vi har i Vestsjællands Jagtforening startet en mentorordning op for nye jægere.
Vi har allerede fået den første nyere uddannede jæger sat i kontakt med en erfaren jæger, som gerne vil være med til at give sin viden videre. Ordningen er tiltænkt til, at det skal være et tilbud til nye eller nyere uddannede jægere, som ikke har et netværk hvor de kan videreudvikle færdigheder som jæger, og hvor de bliver sat i forbindelse med en erfaren jæger, som selv har sagt ja til at ville dele ud af siden viden, erfaring, og måske hjælpe den nye jæger i gang med at videreudvikle det jægerfaglige håndværk, og på vej til sine første jagtlige ture og erfaringer.
Vi søger derfor også erfarne jægere til ordningen, da vi godt vil have et par erfarne jægere i baghånden hvis ordningen bliver populær.


Her en lille beretning fra Bjarne Hansen som er trådt til som foreningens første
mentor.:
Det er med stor fornøjelse, at jeg har fået den tillid at kunne give min erfaring, og viden omkring jagt og formålet med jagten videre til det vi så pænt kalder ung-jægere eller ny-jægere. Jeg mener, at vi jægere kan inddeles i tre grupper. Vi gamle erfarede jægere som jo bestemt ved en masse om jagt og hvordan man begår sig på jagt. De nye og unge jæger som er født ind i jagten, og som har kunne følge en forælder i og omkring jagten, og som jo bare følger med ubemærket. Den sidste gruppe er nok den vi skal koncentrere os rigtig meget om. Det er de unge, eller lidt ældre, som har en brændende lyst og interesse for jagten og det der følger med, men som står helt alene fordi ingen i deres familie eller omgangskreds har interesse for jagt og natur. Hvad skal den gruppe gøre for at komme videre efter at have taget jagttegn, og hvad bør vi som forening gøre for at kunne hjælpe dem videre. Vi skal have den sidstnævnte gruppe til at finde ud af, at der igennem en jagtforening er et netværk, som kan og vil hjælpe de unge og nye jægere med at lære alle de uskrevne regler, om moralen og etikken, hvorfor vi går på jagt, hvordan går vi på jagt, og ikke mindst hvordan vi laver og forbedre vores jagt og den natur vi udøver jagten i.
Som mentor har jeg fornøjelsen af, at lære fra mig omkring de hverdags opgaver og tiltag jeg beskæftiger mig med omkring jagten hele året, revir pleje og opbygning af jagtområdet, nye tiltag med henblik på udsætning og pasning, og ikke mindst med efterårets jagtafvikling og gøremål omkring selve jagten. Jeg har i efteråret 2018 fået fornøjelsen af en yngre ny jæger, Stephan, med den rette opfattelse om at blive og være en repræsentant for et vellidt og langt jægerliv.

Nu sænker vinteren, og snart jagtåret sig over os, og der kommer nye og spændene tiltag til foråret, hvor der igen bliver plads til at lære fra sig. Jeg glæder mig og kan kun anbefale andre erfarne jægere til at blive mentor. Det er givtigt for begge parter.


Godt nytår til alle.
Mvh Bjarne Davrup-Jagt


Hvis du som ny eller erfaren jæger vil høre mere om ordningen, så kontakt Hans
Henrik Madsen tlf.: 2871 0597 eller mail: hans7913@gmail.com

© 2023 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/